Meppel

Vissen met je (karper)

Vissen kan heel eenvoudig zijn. Hier is een lijst met eenvoudige stappen die u moet volgen wanneer u met uw (karper) vist: Het eerste dat u moet weten, is wat een vis (karper) vangbaar maakt? Het is de lengte van het hoofdgedeelte. Door de lengte van dit lichaam kan een vis (karper) eruitzien alsof het een grote vangst is (of helemaal niet te vangen) of eruitzien alsof het een verdomd lange vangst is (of helemaal niet te vangen). Een stuk ammoniet bijvoorbeeld. Vroeger kon iedereen zeggen dat ammoniet vangbaar was: we vingen het met een net. Oudere vissers zoals de auteurs van dit document probeerden deze vis te vangen met hun voerboot. Maar ze faalden elke keer jammerlijk. Ze probeerden met het kunstaas dichter bij de vis te komen, maar na een tijdje misten ze het net.

De ammoniet had besloten naar de zandbank bij het land te springen en in de zandvijver te verdwijnen. De ammoniet was echter een val! Gelukkig was de auteur van dit artikel geen visser die in het verleden een ammoniet probeerde te lokken. Wees niet zoals zij! Hoewel ammoniet een sterk roofdier is, is een voerboot bijna precies hetzelfde als een boot: hij kan aas leveren aan uw doelvis. Maar waar is een voerboot van gemaakt? Het aas hoeft natuurlijk geen net te zijn. Veel voerboten zijn gemaakt van een combinatie van net en kunstaas. Een populaire voerboot voor het karpervissen is de Bosball Shark Trap. U kunt ook elastiekjes gebruiken om een ​​imitatienet te maken om uw voerboot dicht bij uw doelvis te houden. Veel voerboten gebruiken graag "back-up" aas zoals visvoer of een octopus in hun netten. Bij een goede voerboot hoort ook een extra bubble bot. Als je nieuw bent in het aasvissen, probeer dan eerst de Booby Trap voordat je te diep gaat met een veldvoerboot.

Er zijn echter ook talloze andere soorten voerboten beschikbaar. Als je gewoon wat grote en sterke vissen wilt vangen, kun je een enorm visnet krijgen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om er zelf een te bouwen als je wat karpervaardigheden hebt! U kunt ook profiteren van enkele vistrucs met spin en doorgaande lijn. Geloof me, niemand wil een kwal in zijn (karper) 🙂In dit artikel heb ik een paar features toegevoegd die ik handig vond tijdens het vissen met mijn (karper) . Deze zijn veilig, licht, traag en stil. Allereerst hanteert de voerboot die ik je ga laten zien de drie basisprincipes: licht, stil en langzaam. Deze boot maakt gebruik van een extra functie, de spinring, die je voeten dichter bij de modder houdt.

Verschrikkelijk en niet te ver van het net, komt de waadregelklep. Als de klep naar beneden draait, keert het waterniveau terug naar normaal. Hier mag je de bodem van de boot verplaatsen om het slippatroon 'dicht bij de modder' te krijgen. Om het ventiel te sluiten opent u het met uw voet. Om het draaien sterk te houden, houdt u het waterniveau op de bovenkant van de boot. Redi dot op de achterkant van de boot is het bewijs dat je je (karper) … op de boot hebt. Als alternatief materiaal zou je plastic speelgoed kunnen gebruiken, maar de resulterende windvervuiling kan slecht zijn voor al het waterleven.

Houd er ook rekening mee dat u uw (karper)… uit de boot haalt. Als u niet in de wateren van de Barentszzee bent, kunt u de boot in het Kanaal proberen. In het volgende voorbeeld wordt een imitatiepoot gebruikt. Wees zeer voorzichtig met kunstpoten. De richting waar het been heen gaat kan heel snel in de war raken, dus het is het beste om geen nep been op je (karper) te gebruiken