Meppel

Hoe te kiezen tussen verse bloemen en kunstbloemen

Invoering

Botanische en historische notities, stambomen, tuinplagen, tuinplanten, bedreigde soorten, plant- en tuinbijen, vlinders en kolibries.

Botanisch.

Als u liever een botanische tuin bezoekt, ga dan op zoek naar het regenwoud van het Andesgebergte in een regio die de hoge Cascade wordt genoemd en die op de scheidslijn van het Andesgebergte ligt. Het regenwoud heeft een geschatte oppervlakte van 3,5 miljoen hectare, inclusief de Andes-regenwouden die de grootste hoeveelheid hardhout ter wereld bevatten, hier in de Atacama-woestijn. Dit hardhout is verdeeld in 11 secties die arroba, americana, fimbriata, glauca, hebe, huso, ivy,onyma, pachysandra en stashza heten. De regen valt hier in de Andes van september tot mei. Enkele van de zeldzame planten zijn Chinese hoogtebamboe, gouden gras, arantana, muilezelgras, PHYDaarom hebben de planten hier sterk licht, vochtigheid en water nodig. Het klimaat is hier koud, de wind giert en de enige bron van water zijn af en toe stortregens.

In dit artikel geven we u voorbeelden van hoe u kunt kiezen tussen verse bloemen en kunstbloemen. Beide hebben hun voor- en nadelen, het is het beste om erover na te denken welke past in uw budget en talenten.

Knoflookbloemstukken komen van over de hele wereld. Om er maar een paar te noemen, de Filippijnen, Japan, India, Thailand, Vietnam en China zijn slechts enkele landen waar de bloemenindustrie floreert. Door haar ongewone uiterlijk, adembenemende schoonheid en sterke geur is deze bloem uitgegroeid tot een zeer verrukkelijke bloem voor vele landen en gelegenheden. Deze bijzondere bloem heeft ook een lange geschiedenis. Het dateert van duizenden jaren terug. Er was eens een oorlog in Japan omdat de Japanners de klaproos wilden gebruiken voor hun militaire poging om China binnen te vallen. Wetende dat de Chinezen hun eigen land moesten verdedigen omdat ze wisten dat het kostbaar was, gaven de Japanse indringers toe. Ondertussen werden zaden van de papaver uit het Japanse moederland gehaald om de ideale hybride papaverbloem te kweken zodat de binnenvallende Japanse soldaten zouden het moeilijk vinden om 'pepe' te zeggen nadat ze het hadden gegeten. Dat was het begin van het einde van het 'Peipe'-bloemblaadje.

Een ander verbazingwekkend verhaal is wanneer er tropische zaaddozen werden genomen van de hoogste planten aan de junglebomen. De peulen waren ongeveer zo groot als mijn duimnagel en zaten vol crèmekleurige bloemen. Iedereen had een litanie van verhalen over hoe deze glorie kon worden bereikt. Deze planten werden het exotische statussymbool van de jaren '60. Papavers werden rocksterren, gaven kunstshows en schrijvers gingen naar pulpmagazine om papavers te waxen.

Of je nu een bewonderaar bent van wereldberoemde bloemen of gewoon groene vingers hebt, als je de mythe die hen omringt echt wilt ontploffen, maak dan een reis naar de noordoostkant van waar ik woon en zie het zelf met je eigen ogen de wondere wereld van klaprozen.

Bezoek een botanische tuin bij jou in de buurt en ruik de exotische anjers, madeliefjes, irissen en zonnebloemen die groeien. Wees niet bang om uit je bubbel te stappen. Bezoek een snoeiwinkel, een plantenkwekerij of een kas en verken de wereld van exoten. Misschien vindt u daar iets speciaals op u te wachten.