Meppel

Bestrijding processierups

Caterpillars, Processionary, Plague, Row, Nature, Soil

PS4: Wanhoop niet dat u de rupsen niet met spray kunt bestrijden zoals u dat met de processierups zou kunnen – het zijn geen huisdieren. spray is alleen effectief als het tegen de rupsen wordt gebruikt

Een eenmalige toepassing van BoFA Waterstofperoxide kan effectief worden gebruikt om de eiken te bestrijden omdat de chemische stof dat is en bekend is dat deze tot 4 weken in de wonden blijft zitten en zelfs 6 weken bij continue toepassing. Dit betekent dat de rupsen een enorme uitdrogingsstoot zullen krijgen doordat ze niet in staat zijn om water te zoeken. Anderzijds zal het hydratatieproces niet zo snel verlopen als bij gebruik van de spuitoplossing.

Bacillus thuringiensis (BT), een bacterie die natuurlijk en angstaanjagend effectief is tegen rupsen, is niet schadelijk voor vogels. BT is een seizoensgebonden lokstofherbicide. Plaats de behandelde planten in containers om te voorkomen dat per ongeluk de hele tuin in één gebied wordt besmet.

Duiven en vinken. Koolmotten, vlooienkevers, rupsen, vlinders, bladluizen, mieren. Spint, gele vliegenmijten, wolluizen, rupsen.

Pompoenen worden ook aangetast, maar in mindere mate.

De abrikoos- en meloenluis hechten zich vast aan de onderkant van de bladeren en worden bedekt door de vleugels van een papegaai als ze in een tak zitten. Wanneer ze in de buurt zijn, scheiden ze echter de zogenaamde "honingdauw" af, die op zijn beurt mieren kan aantrekken. De honingdauw droogt uiteindelijk op en valt op de grond waar de mieren het opnemen en in het proces worden de mieren vergiftigd.

Rozemarijn wordt ook aangetast, maar alleen als de bladluisplaag te groot wordt. Bij het eerste teken van aantasting moeten de bladeren worden afgeplukt en de plant met insectendodende zeep worden besproeid om de bladluizen van de plant te wassen. Daarna moeten de aangetaste delen worden verbrand.

Er zijn natuurlijk plagen die niet alleen de planten maar ook de basiscomponenten van de plant aantasten, en we zullen moeten bespreken welke chemische bestrijdingsmethoden voor deze plagen beschikbaar zijn.

rasquedums – Zoek Rozemarijn op – Een kortlevende vaste plant uit AziëFamilie – Rosmarinus moet noodzakelijkerwijs in de volle zon of gedeeltelijke schaduw staan om het goed te doen – Water, regen op, droge grond – 400 tot 500 jaar, beïnvloedt planten in de RozemarijnfamilieBloemgewassen – Gekweekt voor hun loof

Potentilla – Groeit goed in de schaduw, droogt op tot grijsbruin wanneer geïnfecteerd – 450 bm hoogte – tast planten in de familie aan – Coleonema – de aantrekkelijkheid van de plant heeft veel kolonisten aangetrokken die Rozemarijn en Lavendel als onderdeel van hun kruidentuinplanten hebben opgenomen.

Sinningia Japonica of Gllingia – tast vooral aardbeien en andere leden van de rozenfamilie aan.

Enkele problemen en oplossingen

De beste bestrijding is een juiste irrigatie en bodembeheer. Bedek de planten in een droog klimaat met mulch – dit houdt het vocht vast en houdt het onkruid tegen. Vraag bij uw plaatselijke kwekerij naar de verschillende soorten mulch die verkrijgbaar zijn.

Afsterven is een ziekte waarbij de kleine, meterslange wortels van de kleine planten samentrekken en rotten waardoor de plant plat of vorkvormig wordt. De bladeren en takken zullen uiteindelijk afsterven – de plant zet dan nieuwe scheuten af op de plaats waar de wortels zijn afgekoeld. Als de planten klein zijn, kunnen ze worden opgegraven en op een koele, droge en donkere plaats worden bewaard. Volwassener planten blijken het verplanten te kunnen overleven, mits ze voldoende grond krijgen en goed worden bewaterd. De nieuwe planten kunnen dan worden opgepot om op een zonnige vensterbank of in een kas te groeien. Wees dus niet al te verbaasd als de bladeren er in het begin uitzien als van een dennenboom.

De inwendige organen van de plant raken bij dit soort ziekte beschadigd. Het beschadigde weefsel verspreidt zich snel naar de rest van de plant en de achteruitgang en uiteindelijke dood van de plant zal worden veroorzaakt door zuurstofgebrek. Dit gebeurt vaak wanneer de planten kort geleden in de grond zijn gezet om te groeien.

Grond van goede kwaliteit waaraan een ruime hoeveelheid goed verrot organisch materiaal is toegevoegd, is goed om dit te voorkomen.

Als het probleem zich voordoet in een pas aangeplante tuin, kies dan voor een minder agressieve methode om het aangetaste gebied te verwijderen totdat de ziekte goed onder controle is. Een grondsterilisatie kan hier ook helpen. Vergeet niet dat tuincompost, mulchips of turf helpen om de aanval van deze ziekte te verminderen.

Als u moet uitplanten, steriliseer dan de zieke planten met een tuinfungicide om er zeker van te zijn dat ze niet terugkomen. Een grauwe schimmel en de verspreiding van de ziektesporen zijn dood en het probleem is ingedamd.

Houd de grond droger om ervoor te zorgen de luchtvochtigheid is strenge winters zijn hoog om te helpen door het afdekken en het sproeien van het gebruik van het gebruik van biologische fungiciden. U kunt er zeker van zijn.